תחשבו קייץ

גילי ראובני, מאמנת עסקית העובדת עם לשכת סוכני הביטוח, מציעה כמה פתרונות מקוריים לשבור את החום, אבל לא את שגרת המכירות

מאמר שהתפרסם במגזין האינטרנט המקצועי של סוכני הביטוח "עדיף" 14.7.15

הורים לילדים, בעיקר קטנים, נאלצים בימים אלו להתמודד עם הדילמה שמחריפה עם החופש הגדול; איך להמשיך לתפקד כעובדים וכמנהלים ולא להזניח את הצאצאים.אני מציעה, כדרך להתמודד עם אתגרי החופש הארוכה, לתת מקום של כבוד למחויבויות ההוריות והמשפחתיות. להביא ילדים למשרד, לקחת ימי חופש, להפגין גמישות ולחשוב מחוץ לקופסה.

חופשות קצרות
אל תתנצלו, לא תמיד חו"ל זה הבילוי האופטימלי. לפעמים מקבצים קצרים של ימי חופשה בארץ (יום אחד או יומיים), מתוכננים היטב וכוללים את המקומות הכי מיוחדים, מגבירים את ערך החוויה ומאפשרים להמשיך, בכוחות מחודשים, בשגרת העבודה.
שינוי לוחות הזמנים
שעות האור מרובות מאפשרות הרחבה ניכרת של יום הפעילות. אפשר ליהנות מעבודה פוריה בשעות הבוקר המוקדמות.
הזמינו לקוחות להליכת בוקר והפכו את שעת הספורט לשעת עבודה. אפשר גם לסגור את היום מאוחר מהרגיל. מה דעתכם על פגישת עבודה על חוף הים מול שקיעה עם כוס בירה צוננת ביד?
סוכן מצליח מתל אביב סיפר לי שאת העסקה הגדולה והמוצלחת ביותר הוא ביצע דווקא בפאב.
מחקרים מלמדים אותנו כי דווקא פעילות שוברת שיגרה, שוברת שוויון, משיגה תוצאות יוצאות מן הכלל. מעטים הלקוחות שיסרבו להזמנה ייחודית זו, אפילו בתור פגישת שירות.
יום הפוך
אם בעבודה בשעות לא שגרתיות עסקינן, אז מה דעתכם על ישיבת צוות בשעות הערב? או אולי ביום חמישי כל המשרד בחופש ולמחרת, יום שישי, באים לעבוד. אין טלפונים, אווירה שקטה, ההספק יכול להיות גבוה יותר.
ילדים זו שמחה
במקום לריב עם הילדים, תביאו אותם למשרד, תהיו שמחים ושלמים עם עצם נוכחותם. אפשר להכין עבורם פינה מתאימה, כולל פעילויות, אוכל ושתייה. לבוגרים שבהם, אולי להציע גם עבודה משרדית קלה, אפשר בתשלום סמלי.
שילוב הילדים במהלך העבודה יגרום להם להרגיש חלק מהמערכת ויפחית אצלכם את ייסורי המצפון, על שהשארנו אותם בבית לבד, מול הטלוויזיה והמחשב בתור בייביסיטר.
פגישות וחופשות

למרות שמדובר בחודש מרובה חופשות ניתן לשלב בו גם פגישות עבודה.

רוב הלקוחות נמצאים בבית, בין היתר עם הילדים, וישמחו לפנות כמה שעות לפגישה עסקית עם סוכן הביטוח.

הם נמצאים במצב רוח רגוע מהרגיל, ויכולים להתפנות למחשבות ולתכנון עתידם הכלכלי.

תכנית עבודה

בנוסף לאווירת החופש, שמאפיינת את אוגוסט, החודשים העוקבים – ספטמבר ואוקטובר- נחשבים לחודשי החגים, שרק לאחריהם מתחילה בעצם השנה.

לכאורה, שלושה חודשי עבודה רצופים שהולכים לאיבוד, למרות שמוציאים בהם יותר כסף על בילויים וקייטנות. כלומר, חייבים להמשיך למכור ולהרוויח.

סוד ההצלחה הוא תכנון מוקדם תוך התחשבות בלוח השנה. בשבועיים הקרובים של יולי כדאי לבנות תכנית עבודה תלת חודשית (אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר). להגדיר את יעדי המכירות, את אסטרטגיית שימור הלקוחות ואת המשימות הנלוות אליהם.

לעמוד ביעדים

למרות ימי החופש הרבים, עדיין ניתן לעמוד ביעדים.

ראשית, כדאי לסמן בלוח השנה ימי עבודה מול ימי חופש. ברשימה מקבילה להגדיר יעדים ברורים לאותם חודשים, כי צריך לשמור על מכירה מתמדת.

כדי להספיק יותר באותו זמן דחוק, אפשר לקום שעה אחת מוקדם יותר בבוקר, או להישאר שעה נוספת בתום יום העבודה.

תעדוף המשימות

כדי לנהל נכון את הזמן, צריך להתמודד עם נושא תעדוף המשימות.

לקבוע ולהחליט מהן המשימות החשובות ביותר ולתקצב כל אחת בזמן הנדרש.

לקבוע סדר יומי ושבועי מחייבים.

לעדכנם מדי בסוף יום. פתאום תראו איך הרבה דברים נכנסים ליום עבודה אחד.

הרשמו בעמוד צור קשר לקבלת טיפים נוספים.

שיתוף ב:

קטגוריות

מאמרים וכתבות

ארכיונים
דילוג לתוכן